Kostpolitik

Frokost

Børnenes madpakker er forældrenes ansvar.

Det er okay at lægge en lille kiks, mælkesnitte, lyst franskbrød med nutella eller lignende i madpakken en gang imellem. Ser vi en madpakke, der tit indeholder disse ting, tager vi en snak med det pågældende forældrepar.

Børns appetit er svingende. I perioder spiser de meget, andre perioder ikke så meget. Vi tvinger ikke børnene til at spise, men vi sørger for, at vi har en god stemning omkring bordet. Vi taler om maden, vi fortæller historier, hygger og sludrer. Den mad, som børnene ikke spiser, kommer med hjem i madkassen. Vi smider ikke mad ud. Herved kan forældrene følge med i, hvor meget barnet spiser, og hvilke madvarer barnet eventuelt ikke har lyst til at spise.

Vi opretholder almindelig bordskik. Det vil sige, at børn og voksne skal sidde på stolene, mens vi spiser. Vi taler helst ikke med mad i munden. Vi spiser pænt, og vi taler pænt om vores egen og andres mad. Børnene skal blive siddende, til (næsten) alle er færdige. Vi rydder alle op efter os selv.

Eftermiddagsmad

Børnene tager på skift eftermiddagsmad med til hele børnegruppen. Eftermiddagsmaden skal være sund, og den skal mætte godt – børnene er meget sultne om eftermiddagen.

Eftermiddagsmaden kan eksempelvis være frugt og groft brød (rugbrød/boller/knækbrød).  Det kan også være råkost og grove pølsehorn med gnavegrønt eller grove pitabrød med skinketern og salat. Kun fantasien sætter grænser. Vidste du, at ...

I 0.-3. klasse er det faktisk billigere for dit barn at gå på Holstebro Friskole, end hvis det går på en folkeskole med SFO-plads.